.. | .. الفراخ البسيطة .. | ..
المقادير:
فرخة بالحجم الذى تريديه
فلفل أسود مطحون
كمون مطحون
ورق لورى واحدة تكفى
بصلتين
4 حبات طماطم
ملح حسب حجم الفرخة
،،
طريقة العمل :
تتبل الفراخ يفضل قبل العمل بساعتان أو من الليل
وبعدها يتم بشر البصل فوقها وتدلك الفرخة به جيدا ويقطع
الفلفل فوقها
ويتم وضعها على النار وأول ما تبدأ فى الغليان يتم تهدئة النار سوف
تجدى ان الفرخة أخرجتالماء الذى بداخلها مع ماء البصل وعندما ترى انا
الماء بدأ يقل ضعى عصير الطماطم وبعد ان يغلى ضعيها فى الفرن
وشغلى الشوية حتى تحمر وبالهناء والشفاء.
،،
ملحوظة هامة:
قبل ان تضيعها فى الفرن يجب ان تتأكدى من انها استوت اذا وجدتيها لسه ما استوتش
ضيفى اليها القليل من الماء.